Benvinguts a: TATANCA RUTES A CAVALL ALBANYÀ
Benvinguts a:TATANCA RUTES A CAVALLALBANYÀ

Albanyà, entorn natural

El poble d'Albanyà és a l'extrem nord-oest de l'Alt Empordà, a l'alta vall de la Muga, en terres pirinenques que són en contacte amb l'Alta Garrotxa. L'any 1969 el municipi veí de Bassegoda, pertanyent a la comarca de la Garrotxa, va ser incorporat al d'Albanyà. És a dir que, actualment, el seu ajuntament comprèn un territori repartit entre dues comarques.

 

 


El poble d'Albanyà és a tocar la riba esquerra de la Muga. Es formà a l'entorn del monestir de Sant Pere d'Albanyà que pels anys 820-825 fundà un abat de nom Dònnul.

L'atractiu nucli d'Albanyà és centrat encara per l'església de Sant Pere, interessant exemplar del romànic primitiu. A l'interior s'hi pot veure una làpida sepulcral esculpida, romànic-gòtic, que procedeix de l'església de Carbonils, d'aquest mateix terme.

L'extens terme actual s'estén per terres molt accidentades, d'altes carenes amb abruptes cingleres i pregones fondalades. És una rodalia que identifiquen i emfatitzen els pics del Mont i de Bassegoda amb les seves enlairades i peculiars siluetes, tan familiars als habitants de tot l'Empordà i de la Garrotxa.

www.hipicatatanca.info
Masia La Costa 
17733 Albanyà

Telefon: 722221288

 

Versión para imprimir Versión para imprimir | Mapa del sitio
© www.hipicatatanca.info Aviso legal